Jongerendienst over Gevangenenzorg

Datum/Tijd
Date(s) - 9 februari 2020
10:00

Locatie
Aula C.B.S. de Burcht

Categorieën


Iets betekenen voor de gevangen medemens

Gevangenenzorg Nederland is een christelijke vrijwilligersorganisatie met ruim 650 vrijwilligers die op bezoek gaan bij gevangenen, tbs-gestelden en hun familieleden. Op deze manier proberen zij iets voor hun gevangen medemens te betekenen. De vrijwilligers bieden een luisterend oor, stellen vragen en proberen iemand verder te helpen door morele en praktische ondersteuning te bieden. Ook als iemand vrij komt, blijft de vrijwilliger betrokken. Heeft u interesse in vrijwilligerswerk? Kijk dan op gevangenenzorg.nl/doe-mee .

Als organisatie geloven we in herstel. Ieder mens krijgt een nieuwe kans! In Mattheüs 25 lezen we dat gevangenen bezoeken een Bijbelse opdracht is. Ook een gevangene, iemand die we misschien het liefst zo veel mogelijk mijden, is onze naaste. Naast een straf die door de rechter is opgelegd, mag er vanuit christelijk oogpunt ook een handreiking aan hen worden gedaan.

Om hulp te kunnen blijven bieden zijn structurele financiële middelen hard nodig. Temeer daar Gevangenenzorg Nederland beperkt subsidie krijgt en sterk afhankelijk is van financiële steun vanuit kerken, particulieren en bedrijven.

Bent u benieuwd naar verhalen van gevangenen die hun leven veranderen? Vraag dan onze nieuwsbrief aan via gevangenenzorg.nl of stuur een e-mail naar: info@gevangenenzorg.nl. Kijk ook eens op onze facebookpagina.

 

 

Scroll naar top