Diaconale zondag 1 maart 2020

Let op…..er gaat wat gebeuren! Op zondag 1 maart 2020 is er een speciale morgendienst welke in het teken zal staan van de diaconie. Voor veel mensen is de diaconie een stukje van de kerk, waar diakenen geld ophalen voor de minder bedeelde medemens. Maar is dit wel zo?
Is geld geven niet een druppel op een stroom van niet aflatende ellende? Maakt dat een verschil?
Kom maar eens luisteren en laat je inspireren door de boodschap met als thema: JIJ MAAKT HET VERSCHIL?! Voorganger deze morgen is Ad Bor. Hij zal ons aan de hand van een gebeurtenis uit de Bijbel laten zien dat ook u/jij een verschil kunt maken in het leven van mensen.

De collecte van de diaconie is deze zondag bestemd voor het werk van een vrouw, die met haar leven een verschil maakt voor vele mensen op Curaçao. Laat mij u voortellen aan mevr. Shirley. Zij werd vanuit de liefde voor de Here Jezus bewogen voor de vele mensen op haar eiland, die dakloos zijn geworden en geen mogelijkheden van bestaan meer hebben.
Toen er een oud schoolgebouw vrijkwam, ging zij erachter aan om dat gebouw te mogen beheren. Dat lukte. De overheid betaalt de huur, elektriciteit en water. Zelf is ze met haar gezin in een klein gedeelte van de school gaan wonen. Haar man verdiend de kost als meubelstoffeerder.
Mevr. Shirley is mensen op gaan vangen, drugs verslaafden, jonge tienermoeders, dakloze gezinnen.
Maximaal 1 jaar mogen ze in de oude school blijven wonen. In die tijd worden ze geholpen werk te vinden en een huis. Heb je geen geld, dan kan je in de kleine winkel kleding krijgen.
Als mensen haar vragen waarom ze dit werk doet, dan verteld ze vrijmoedig over haar Heer. Op zondag houdt ze kerkdiensten, waar gezongen en gebeden wordt en een Bijbelverhaal verteld wordt.
Haar werk is tot zegen van velen. ZIJ MAAKT MET HAAR KEUZE HET VERSCHIL, en geeft geloof handen en voeten zodat het geloofwaardig wordt.

De diaconie van onze zustergemeente in Willemstad, de Verenigde Protestante Gemeenten op Curaçao, ondersteunt dit project van harte en langdurig. Maar hun mogelijkheden zijn beperkt. Daarom wil de diaconie van onze gemeente via de diaconie op Curaçao deze bijzondere vrouw in haar werkzaamheden ondersteunen. Zo kunt u ook helpen een verschil te maken

Kom vooral op tijd, dan kunt u/jij alvast genieten van enkele liederen welke we voor de dienst willen zingen. We zien uit naar uw komst!