Energietoeslag

U heeft er vast over gehoord en/of gelezen. Ieder huishouden krijgt in de maanden november en december een toeslag van 190 euro. Veel mensen zullen dit hard nodig hebben om zelf hun energierekening te betalen. Dan is het fijn dat u dit in ieder geval krijgt.

Er zijn ook mensen die dit eigenlijk niet zo nodig hebben en er zijn mensen die het ook met die 190 euro niet redden. Bij de diaconie hebben we hier over gesproken. We zouden kunnen meedoen met een landelijke actie van KIA in de strijd tegen armoede. Zij laten ons weten dat de toename bij de voedselbank in 1 jaar tijd is gestegen met 31% ten opzichte van vorig jaar!

We zouden echter graag binnen onze eigen gemeente elkaar willen helpen. Heeft u de toeslag niet nodig? Dan vragen wij u deze ter beschikking te stellen aan de diaconie, door het bedrag over te maken op de rekening van de diaconie ovv energietoeslag.

Kent u iemand die zijn huis niet meer warm kan stoken, omdat dan de rekening te hoog wordt, of worstelt u hier zelf mee? Stop dan de naam van degene met adres in de zorgbus. (dat mag dus ook van uzelf zijn) Dan zorgen wij dat de gedoneerde toeslagen bij deze adressen terecht komen. Het spreekt voor zich dat wij heel zorgvuldig met deze info om zullen gaan.

Mocht er minder geld binnen komen dan aangevraagd, dan zullen we als diaconie onze opdracht uitvoeren. Komt er echter meer geld binnen dan dat er nodig is, dan zullen wij via het sociale wijkteam vragen of zij nog adressen hebben waar de kachel niet meer naar behoren kan branden. Op deze manier proberen we als diaconie ook oog te hebben voor de mensen in onze eigen gemeente en dorp.

Heeft u hierover nog vragen? Neem dan gerust contact op met een van de diakenen.

Scroll naar boven