Jongerendienst 8 maart: Van gewetenloze crimineel tot barmhartige schuldhulpverlener

Locatie:  aula CBS De Burcht, aanvang 10.00 uur

 

Van gewetenloze crimineel tot barmhartige schuldhulpverlener.

Wilfred Kols laat zijn vuisten niet meer spreken, maar predikt moed en vertrouwen. ,,Als ik mijn leven om kan gooien, dan kun jij het ook.” Komende zondag staan we in de tienerdienst stil bij het thema Vrijheid en vergeving. Tijdens de dienst zal Wilfred Kols zijn verhaal met ons delen. Wilfred groeide op in Culemborg en logeerde vaak in Kamp Vught, te midden van een verwarde en gekwetste Molukse gemeenschap. Vanuit onzekerheid en het zoeken naar een identiteit raakte hij jarenlang verslaafd aan harddrugs, dealde en ging het criminele pad op. Er volgde een leven van overvallen, diefstal, inbraken en oplichting. Kort nadat zijn vriendin Daisy onverwachts overlijdt, wordt Wilfred opgepakt door de politie en belandt hij voor vier jaar in de gevangenis. Daar krijgt hij het boek ‘Ik zal nooit meer huilen’ in handen gedrukt van Nicky Cruz. Het was het begin van zijn leven met Jezus. 
Wilfred is oprichter van Mission Prison, een organisatie die zich bezighoudt met zendingswerk onder gedetineerden in binnen- en buitenland. Hij spreekt veel in Nederlandse gevangenissen, maar wil met Mission Prison ook buitenlandse gevangenen in zware omstandigheden steunen, bemoedigen en kennis laten maken met de bevrijdende liefde van Jezus Christus.
Wilfred Kols heeft vorige maand samen met gevangenispredikant Jan-Willem Korpelshoek gevangenen in Suriname bezocht. Zij zullen samen vertellen over hun ervaringen. Ben je erbij?

Scroll naar top