Nieuwsbrief Ewoud en Gerjo Koning

Welke kansen geeft God jou in deze tijd van beperkingen? Voor ons was dit een vraag die erg belangrijk is nu we de dorpen niet in kunnen. We staarden ons blind op de beperkingen en onmogelijkheden, maar God zei ons dat we onze ogen moesten richten op Hem. Zo kwamen er opeens mogelijkheden.
We konden in verschillende lokale quarantaine kampen getuigen van ‘de hoop die in ons is’ door de Here Jezus. We hebben de mensen die daar twee weken moeten verblijven een tasje gegeven met wat basisbenodigdheden (tandenborstel zeep etc.) en een evangelie van Johannes. Elke keer als we terug gaan praten we even, vragen we of we iets voor ze kunnen betekenen in praktische zin (bv wat boodschappen) en zegenen we ze door voor ze te bidden. We hopen dat we in contact komen met mensen die meer willen weten en dat zij de brug naar de dorpen zullen vormen. We zien ook dat de lokale autoriteiten zich door de regering opgezadeld zien met een taak die te groot voor ze is en waarvoor ze te weinig budget hebben gekregen. Daarom helpen we ook hen waar we kunnen in het voorzien van water en eten en een luisterend oor.

De mogelijkheden om te getuigen van de hoop die in ons is willen we aangrijpen, al betekent dat niet dat we immuun zijn voor de ontmoediging van alle uitdagingen door corona op persoonlijk vlak. Zo moeten we nog steeds Joachine en Matthias begeleiden met leren en het is nog niet duidelijk wanneer de school open gaat. Ook is de kerk in Keang Khro hard geraakt door corona besmettingen (waardoor er een tijdje geen samenkomsten waren) en door onderlinge conflicten over corona standpunten. We horen van hetzelfde soort partijschappen in verschillende gemeentes die ons ondersteunen, dat geruzie raakt ons diep. We bidden voor eenheid, zodat de wereld kan zien dat Jezus gestuurd is om ons van onze zonden te verlossen en hoop op nieuw leven geeft.

We geloven dat God ook jullie thuis in deze tijd van schijnbare onmogelijkheden veel mogelijkheden zal geven om te getuigen van de hoop die in jullie is. Laat het ons weten als we ook voor u/jou kunnen bidden in het aanpakken van deze mogelijkheden.

Hartelijke groeten,
Ewoud, Gerjo, Joachine, Matthias, Elias en Samuel.

Scroll naar boven