Torenvalk 27 – Gebruik pastorie

We weten dat er vragen leven over het gebruik van de pastorie en de bewoning ervan door de ontheemden uit Oekraïne. Daarom geven we u dit korte feitenrelaas.

Op 31 december 2022 is de pastorie weer overgedragen aan het CvK door de tijdelijke bewoners uit Oekraïne.

Toen in maart 2022 de gemeente Katwijk een beroep deed op de diaconieën om tijdelijk ontheemden uit Oekraïne te huisvesten, hebben we de pastorie voor dat doel ter beschikking gesteld. Dit zou zo blijven totdat de gemeente Katwijk de opvang op orde had.

In april/mei van het afgelopen jaar is een projectgroep van de gemeente Katwijk samengesteld en is locatie Het Heerenhuys voor opvang geschikt gemaakt. Voor de vier gezinnen die in de pastorie verbleven is elk een eigen kamer beschikbaar gemaakt en op 12 december 2022 hebben de gezinnen daarin hun intrek genomen. Dit was in overeenstemming met de wens van gemeente Katwijk om alle ontheemden uit Oekraïne die vanuit Katwijk recht hebben op een plek in het Heerenhuys, ook vóór de kerstdagen daar onder dak te hebben.

De pastorie kwam daardoor leeg te staan. Deze wordt met ingang van januari 2023 samen met Interhouse uit Sassenheim voor een termijn van een jaar in de verhuur gezet.

Heeft u vragen, mail ons op rentmeesterhgv@gmail.com

College van Kerkrentmeesters

Scroll naar boven