Verkiezingen 31 oktober

Verkiezing van ambtsdragers; uitnodiging tot het doen van aanbevelingen.

Zondag 31 oktober houden we de twee jaarlijkse  verkiezingen van ambtsdragers voor de kerkenraad. Er zijn zestien vacatures te vervullen: drie diakenen, vijf ouderling-kerkrentmeesters, zes ouderlingen, twee jeugdouderlingen. Drie ambtsdragers zijn herkiesbaar. Zoals u leest zullen dit jaar een groot aantal ambtsdragers stoppen met hun werk in de kerkenraad. Bij de vorige tweejaarlijkse verkiezingen zijn twee vacatures niet opgevuld. Tussentijds hebben de voorzitter en scriba hun taak neer moeten leggen. Een aantal ambtsdragers stopt na de 1 e periode van vier jaar en een aantal na de 2 e periode.
Dankbaar zijn wij voor het vele werk dat  voor ambtsdragers voor onze gemeente is gedaan in een periode die zeer intensief was. We moesten ons aanpassen aan hoe om te gaan met de Coronamaatregelen, ontdekken hoe we met livestream de erediensten voort konden zetten, we namen afscheid van dominee Van der Laan, pakten taken op voor
het beroepingswerk en dat onder de  omstandigheden van niet bij elkaar kunnen komen om te vergaderen of via een  beeldscherm.
Nu er zoveel vacatures zijn doen wij daarom een dringend beroep op u om te overwegen om u beschikbaar te stellen voor het ambt, ook vragen wij u of u anderen wilt voordragen. De kerkenraad vraagt u de verkiezingen in gebed te brengen. U wordt door de kerkenraad uitgenodigd tot het doen van aanbevelingen. De formulieren vindt u in de hal van de kerk en op de website: www.hervormdegemeentevalkenburg.nl (download: voordrachtformulier verkiezingen 2021). Er zijn minimaal twee handtekeningen nodig per aanbeveling. Belangrijk is dat u aangeeft voor welk ambt u de persoon kandidaat stelt. Ambten: diaken, ouderling-kerkrentmeester, ouderling, jeugdouderling.

U kunt tot en met zondag 3 oktober 2021 uw aanbevelingenindienen bij scriba, Anja van der Wel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven