Voorjaarsmarkt

Het goede doel waar een deel van de opbrengst van 13 en 14 maart naartoe gaat is inmiddels ook bekend:

Het Ebenezer Home in Haifa
In Haifa bevindt zich verzorgingshuis Ebenezer Home. Het enige christelijke zorgcentrum voor Joodse en Arabische christenen in Israël. Het verzorgingstehuis biedt op dit moment plaats aan ruim dertig bewoners waarvan 9 overlevenden van de Holocaust.
De overheid betaalt slechts een klein deel van de zorgkosten. Het zorgcentrum is daarom sterk afhankelijk van bijdragen uit het buitenland. Steunfonds Israël draagt jaarlijks bij aan de zorgkosten.
Ebenezer Home (geopend in 1976) moet in de komende jaren worden gerenoveerd en uitgebreid met een verpleegafdeling en voorzien worden van schuilkelders. Daarvoor is veel geld nodig. Diverse stichtingen helpen mee bij de realisatie van dit project. In Nederland is de Familie van Ebenezer actief, een groep ondernemers met hart voor Israël die fondsen werft voor de financiering van de komende verbouwing. En wij willen een deel van de opbrengst van de Talentenveiling en Voorjaarsmarkt ook doneren aan dit verzorgingstehuis.

Nog een aantal vragen:
• Wie wil er 14 maart helpen bij de kinderspellen?
• Heeft u/heb jij al spullen die we voor de verkoop mogen gebruiken? Dinsdagavond 18 en 25 februari van 19:00 tot 20:00 uur zijn een aantal van ons aanwezig in de kerk om spullen in ontvangst te nemen wanneer iemand al iets ‘kwijt wil’. Later zullen we nog meer data bekend maken.
Nog even wat we graag willen inzamelen:
– Kinderspeelgoed
– Boeken
– Puzzels (voor kinderen en volwassenen)
– Decoratie-artikelen (woonaccessoires)
– Fotolijstjes

Tijdens de Talentenveiling willen wij ook het Rad van Fortuin laten draaien. Mocht u nog leuke nieuwe artikelen hiervoor hebben dan houden wij ons ook van harte aanbevolen.

Hartelijke groet, namens de Bazarcommissie
Marjolein Zwaan (marjolein_vdweyden@hotmail.com / 0622883746)

Scroll naar top