Een wijknetwerk voor het organiseren van hulp

De maatregelen voor de bestrijding van het coronavirus houden ons dorp in de greep.

Door de maatregelen rondom corona zijn er veel mensen die zich eenzaam voelen of met plotselinge gevoelens van angst of verdriet zitten. We denken aan ouderen, zieken, gemeenteleden met weinig familie, vrienden of contacten, mensen die zorg nodig hebben en aan iedereen voor wie het een last is in deze weken op elkaars lip te zitten. Een bezoekje is prettig en geeft lucht. Maar juist bezoek is in deze periode niet raadzaam.

Als kerkelijke gemeenschap willen we omzien naar elkaar. Daarvoor is het nodig dat we weten wat er speelt in de wijk, of er mensen zijn die op de een of andere manier hulp nodig hebben of misschien alleen een luisterend oor.

Gemeenteleden kunnen daarvoor contact opnemen met een contactpersoon in de wijk of met de wijkouderling. Iemand kan ook een berichtje geven als er iets bekend is over mensen in de buurt die mogelijk hulp of aandacht kunnen gebruiken.

Wie praktische hulp nodig heeft of zelf kan bieden, kan daarvoor contact opnemen met de diaconie.

Om dit alles te organiseren wordt bij alle gemeenteleden een brief bezorgd waarin dit wordt uitgelegd en waarin de gegevens staan van de contactpersonen, zoals naam en telefoonnummer.

Op deze wijze ontstaat een fijn netwerk van hulpverleners, waarmee de kerkelijke gemeente de mogelijkheid heeft om snel hulp te bieden als dat nodig is.

Scroll naar top